Международен симпозиум по живопис и скулптура „Тук и сега“

by - август 02, 2017


Откриване на симпозиума: 3 август, Доспевската къща, 17:30 ч.
Заключителна изложба: 11 август, Доспевската къща, 18:30 ч.

Тук и сега – трета международна среща на художници в Самоков, град с богато културно наследство и традиции в изобразителното изкуство.
Артисти от различни страни ще се съберат заедно, за да творят в подножието на Рила планина, в приказната атмосфера на Доспевската къща. Художниците ще се запознаят с историческото минало на града, ще посетят паметници на културата и ще пресъздадат видяното и преживяното в творбите си.

снимка:
International Painting & Sculpture Symposium - Samokov
Програмата на симпозиума включва срещи и творчески работилници с деца и младежи от Центъра за настаняване от семеен тип, както и съвместна работа с обитателите на Дома за стари хора.
Специално за жителите на града ще бъде реализирана и кинетична арт-инсталация „Дишай“ върху дървената пожарникарна кула заедно с колектива на Районна служба за защита на населението – Пожарната в Самоков.
Симпозиумът ще завърши с изложба, в която артистите ще представят живописни творби, обекти и инсталации, вдъхновени от културата, историята и природата на града и неговите околности.
Участват артистите: Сандра Ансело (Франция), Катрин Бурдон (Франция/ Германия), Васо Тупоу (Кипър), София Хаджипапа Джи (Кипър/България), Лаура Димитрова (България), Стефан Алтъков (България), Васко Славков (България), Явора Петрова (България), Ивана Петрова (България), Светлин Балездров (България), Радостина Доганова (България / Словакия), Иван Шуманов (България), Христо Гелов ( Испания / България).
Симпозиумът се реализира в партньорство с Читалище „Младост 2003“, Градска художествена галерия „Проф. Васил Захариев“, Асоциация „Онгъл“, с подкрепата на "Самел-90" АД, ресторант „Мадаровата къща“ и хотел „Арена“ – Самоков.

Пресинфо: Връзки с Обществеността Община Самоков

Прочетете и...

0 Comments