Гостуваме на Казанлък - 2016

by - април 16, 2016

Здравейте, приятели.

Нашият музей получи покана преди няколко месеца да гостува с изложба в Казанлък, на музея на фотографията и визуалните изкуства. Колегите проявиха интерес към мобилната ни изложба "Първите български фотографи". 
Ето, че след уреждане на подробностите около гостуването и подготовката за самата изложба дойде и уреченият ден. На 14 април директорът на музея с част от нашия екип и с автора на изложбата - Невена Митрева, която е и автор на албума към нея, представиха пред казанлъшка публика и музейни колеги снимки на първите фотографи от Самоков. В изложбата може да се види една от първите снимки на бебе в количка, снимка на първите ловджии в Чамкория, снимки на други фотографи, които са имали ателиета в града веднага след Освобождението, също и различни пейзажни и семейни снимки. 
Изложбата ще може да се види в Казанлък до 14.05.2016 г. Към нея всеки посетител може да си закупи и албума само за 3 лв., който се продава и на щанда в музея ни. 

"Всяка фотография е един спомен, един безценен документ, една история с продължение." - Н. Митрева


Сега ви предлагаме няколко снимки от откриването на изложбата в Казанлък.  

Всички, които се интересуват повече от изложбата, моля заповядайте в музея и си закупете албума. Така подпомагате музейната ни дейност.
Благодарим ви!

Екип ИМ Самоков

Прочетете и...

0 Comments