Мистерията на българските гласове в музея

by - септември 02, 2016

Приятели, представяме ви в снимки концерта на открито пред музея. Заповядайте да се потопите в атмосферата, в която ни пренесоха невероятните изпълнения на народните певици от ансамбъла "Мистерията на българските гласове". 
Концертът беше част от празниците, провеждани в седмицата, в която Самоков чества своя ден - 21-ви август. Това е датата на обесването на митрополит св. Симеон Самоковски - свещеник, покровител на града. 
Сцената, тоест терасата на музея беше тясна за  изпълнителите от ансамбъла, но всички дойдоха и допринесоха за празничното настроение на самоковци. Над 1000 човека се наслаждаваха на гласовете им и с бурни аплодисменти показаха, че наистина тази традиция се възприема добре от подбраната ни музейна публика. Благодарим и на диригентката на състава проф. Дора Христова за прекрасния концерт. Тя е била и диригент на самодейния смесен хор в града преди много години. Само с положителни емоции и чувства свързва града ни след повече от 45 годишно откъсване от него. Това тя сподели в разговор с нашия екип след концерта. 
Пожелаваме на всички певици от хора и тяхната ръководителка много здраве и бъдещи професионални успехи. 

Прочетете и...

0 Comments